perjantai 16. maaliskuuta 2012

Rakennekuvat tulivat, tarjouksia pyydetty ja saatu

Eilen sain postista rakennesuunnittelijan piirtämät rakennekuvat. Niissä oli jostain syystä laitettu talon rakenteita uusiksi verrattuna omiini ja arkkitehtini tekemiin suunnitelmiin ja luonnoksiin.

Pelkkä pystyrunko oli muutettu ristirungoksi, jossa 2" vaakakoolaus sisäpuolella. Nyt siis rakenne olisi se, että 170 mm polyuretaanieriste tulee kokonaan pystyrungon (172 mm) väliin, ja sen sisäpuolelle tulee koolaus ja mineraalivilla. Kyllähän se käy näinkin tietenkin.

Eristetoimittajalta sain saman tien illalla uuden tarjouksen, jossa materiaalimäärät oli sopeutettu uusiin rakennekuviin. Kokonaispaketin hinta laski hieman, vaikka lisäsin tilaukseen aiemmin unohtuneet saunan polyuretaanieristeet (pontattu 600x1200x30 mm, tuotteena sama kuin Sauna-Satu, mutta edullisempi).

Sisäkaton ristikoolaus oli tarkentunut vinoristikoolaukseksi siten, että alempi koolaus on 45 asteen kulmassa ylempään verrattuna. Liekö taustalla joku ajatus rungon jäykistämisestä. Sen verran varman päälle tuntui olevan rakenteet piirretty kaikin puolin, että rakenteet tulevat olemaan erittäin jäykkiä jo ilman mitään eriste- tai muita levytyksiä.

Laukaan Rautiasta tuli (yllättävän edullinen) tarjous sekä kattoristikoista, että perustusharkoista, salaojaputkista ym. tarvikkeista, joista pyysin tarjousta. Hintojen perusteella näyttää tässä vaiheessa siltä, ettei minun tarvitse rautakauppaa kauempaa etsiä koko projektin aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti