Perustietoja

Rakennamme Laukaan Vihtavuoreen. Projektin toteutusvaiheen on tarkoitus alkaa huhtikuussa 2012. (Päivitys: Aloitettiin juuri ja juuri huhtikuun puolella vapun alla.)

Tontti on tasamaatontti, reilut 1500 neliömetriä. Tontti sijaitsee alueella, jonka kunta on kaavoittanut pientaloalueeksi. Tontti on joskus ollut peltoa, mutta ostohetkellä se oli harvahkoa ja nuorehkoa koivumetsää, ihan muutama muu lehtipuu ja kuusi seassa. Puut raivattiin tontilta pois ja muutettiin polttopuiksi.

Rakennettava asuinrakennus on puurunkoinen, peltikattoinen ja yksikerroksinen modernihko matalaenergiatalo. Talo ei kaikilta osin täytä passiivitalon määritelmää, mutta hyvällä omallatunnolla voidaan puhua silti vähintään matalaenergiatalosta.

Takapihalle tulee katoksen jatkoksi isohko kattamaton terassi ja sen yhteyteen vielä talosta erillinen ruokailu-/oleskelukatos.

Talon lähettyville tulee lämmin ja tilava kahden auton autotallirakennus. Rakennus pitää sisällään myös varastotiloja ja päätyyn tulee katos polttopuille.