torstai 15. maaliskuuta 2012

Pankit kilpailutettu - rautakaupat seuraavaksi?

Sain toissapäivänä kattoristikkokuvat rakennesuunnittelijalta, ja lähetin ne samantien edelleen Laukaan Rautiaan tarjouspyyntöä varten. He lupasivat kilpailuttaa pari-kolme ristikkovalmistajaa ja tehdä lisäksi tarjouksen alkuvaiheessa tarvittavista materiaaleista (esim. muottilaudat, harkot, salaojat).

Eilen sain Osuuspankista lainatarjouksen, josta ei voi(nut) kieltäytyä.

Erot pankkien välillä olivat suuria, ja tuntui siltä, että esimerkiksi Nordeaa ei edes pätkän vertaa kiinnostanut ottaa uutta asiakasta. Nordeassa keskityttiin kinuamaan kaikenlaisia dokumentteja ja laskelmia, minkä jälkeen kerrottiin, että heillä on joka tapauksessa oma laskutapansa, jolla he laskevat talolle Oikean Hinnan. Ja vaikka sinne mitä papereita olisi kiikuttanut, marginaali olisi silti jäänyt porukan korkeimmaksi (n. 0,85 - 0,9). Omituinen pankki, omituista palvelua. 

Sampo oli toiseksi paras, ja siellä oltiin aidosti kiinnostuneita uudesta asiakkaasta. Sain sieltä tähän ajankohtaan nähden hyvän tarjouksen, mutta se ei silti pärjännyt Osuuspankin tarjoukselle tällä kertaa.

Pitkäaikainen (n. 12 v) oma nykyinen pankkimme Handelsbanken jäi pronssitilalle lainatarjousvertailussa. He tarjosivat viitekoroksi Handelsbanken Primea, mikä jo yksinään on tällä hetkellä selvästi kalliimpi kuin Osuuspankin tarjouksen kokonaiskorko.

Pääasia on tietenkin se, että hankkeelle ylipäätään saatiin rahoitus. Alhainen korko ja edulliset muut lainaehdot ovat sitten pelkkää plussaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti