maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kevät

On se Jännä(tm). Kun huomaa kevään tulevan, valon lisääntyvän, hankien madaltuvan, tulee mieleen muistoja kymmenen vuoden takaa. Melkein voi tuntea jo rakennustyömaan tuoksun nenässään kevään myötä. Tai olisiko se niin, että kun rakentajavaistot on aktivoitu ahkeralla suunnittelulla syksyn ja talven mittaan, niin jotenkin kevään tuoksut tarkoittavat samaa kuin se, että nyt rakennetaan?

Joka tapauksessa jotenkin kaikkien kevään luonnonilmiöiden, lämmön, valon ja tuoksujen myötä suorastaan käsittämättömän voimakkaasti aktivoituu pieni rakentaja minussa, vaikka olen vasta yhden talon rakennustyömaan keväällä aloittanut. Nostalgiaa - muistot palaavat lämpiminä mieleen. :)

Onneksi aika kultaa muistot. Tiedän, että edellistä taloa rakentaessani väsytin itseni äärirajoilleni ja vähän ylikin. Nyt olen ajatellut olla viisaampi, ja toisaalta elämäntilanne on nyt huomattavan paljon erilainen - paljon helpompi rakentamista ajatellen. Ja kun vuokra-asunto, missä nyt asutaan, ei ole opiskelija-asunto, ei tule KOAS - eikä kukaan muukaan - häätämään meitä pois siitä. Aikataulu on siis vapaa, mutta tavoitteeksi on tietenkin asetettu jotain myös aikataulun suhteen.

Rakentaminen sinällään - sehän on siis todella mukavaa puuhaa - varsinkin jos tykkää. Homman voi sitten pilata, sekä omalta, läheisten, että talon kannalta hyvin monella tapaa. Yksi tehokkaimmista ja suosituimmista tavoista on varmaankin se kiire. Sitä kannattaa varoa. Kiire aiheuttaa stressiä. Kiire teettää sutta ja sekundaa. Hyi hyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti