perjantai 11. toukokuuta 2012

Rakennustouhuja

Jos tätä blogia joku on seurannut, on varmaan huomannut, että kummallisen pitkä tauko on ollut ilman uutta ilmoittelua. Joku ehkä arvasikin, että on ollut muuta tekemistä, joka on allekirjoittanutta työllistänyt.

Alunperin kuviteltiin, että päästäisiin aloittamaan silloin puolitoista viikkoa ennen vappua, mutta olosuhteet eivät antaneet myöten, ja kaivurikuski teki päätöksen, että lykätään vielä vähän. Sitten vapun alla perjantaina kaivuri tuli kuitenkin tontille sovittuun aikaan, tai vähän aiemminkin.

Kaivutyöt siis käynnistyivät huhtikuun 30. päivä, ja muutamassa tunnissa tontti oli siinä kunnossa, ettei sitä enää entiseksi tuntenut. Täyttöjä alettiin tehdä lauantaina, ja siinä viikonlopun aikana tuli vielä viemäri- ja salaojaputketkin asennettua. Saatiin myös vesiputki asennettua kunnan liittymään ja upotettua ojaan.

Vappuna taidettiin sitten tehdä jo anturamuotteja, ja niitä mittaillessa ja nysvätessä meni se loppuviikko. Aloituskokous pidettiin vapun jälkeisenä keskiviikkoaamuna.
Anturamuottien tekoaAnturat valettiin tämän viikon maanantaina, ja sokkeleita päästiin muuraamaan keskiviikkona. Tilasin anturaa varten tasan 9 kuutiometriä betonia, ja se riitti niin tarkasti, että kun pumppuauton pumpusta vielä tyhjennettiin kurat pois, saatiin molempien rakennusten anturamuotit täyteen ja talon katosten reunoilla olevista kuudesta pilarianturasta saatiin kolme täytettyä. Pitää ne loput pikkumäärät pyöritellä myllyllä tässä joku päivä.

Talon sokkeli on nyt yhtä kiertoa vaille valmis, ja autotallin sokkelikin yritetään saada muurattua huomenna tai viimeistään maanantaina loppuun.

Sitten seuraa sokkelin yläosan pinnoitus, sokkelin sisäpuolisten eristeiden asennus (50 mm uretaanilevy), ja patolevyjen kiinnittäminen ulkopuolelle.

Sokkeli pinnoitetaan Yki-rouhepinnoitteella


Soittelin äsken kaivurikuskille, ja hän lupasi tulla helatorstain jälkeen tekemään sisä- ja ulkotäyttöjä. Luultavasti meillä riittää puuhaa siihen asti ihan mukavasti.

Loppukaneettina voisi todeta, että rakennustyöt ovat lähteneet ihan hyvällä vauhdilla liikkeelle, ja edelleen ja taas ja koko ajan odotellaan aina innolla seuraavia vaiheita, kuten rungon pystytystä.

Kaivurimies Mika Noronen on muutes kova sana. Jos Keski-Suomeen joku rakentaa, ja tarvitsee Hyvää Kaivurikuskia, uskallan varauksetta suositella häntä. Ja Laukaan Rautia on kova sana, mitä tulee rakennustarvikkeiden toimittamiseen ajallaan ja edulliseen hintaan.

2 kommenttia:

  1. Kuvia kuvia.. Tahtoo kuvia.
    Onks tää Mika maajoukkueveskareita männä vuosilta? ;-)

    VastaaPoista
  2. Joo ei se oo maajoukkueveskareita :)

    Mut mä yritän saada niitä kuviakin tänne, kun vain ehtisin. Meinaa olla kiireistä tämä rakentajan arki. :-/

    VastaaPoista