sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Valmisteluja ja odottelua

Kävimme ensimmäistä kertaa perjantaina kokeilemassa Jonin kanssa, miten yhteistyö sujuu, ja sujuihan se. Kaadoimme tulevien rakennusten lähettyviltä toistakymmentä puuta, pätkimme ja pinosimme rangat. Samalla tarkistimme mittamiesten laittamat kulmatolpat ja korkomerkinnät.

Huomenna maanantaina käyn kaivurimiehen kanssa tontilla pitämässä vähän palaveria, ja todennäköisesti tiistaina menemme taas Jonin kanssa tontille. Tällä kertaa ohjelmassa on luultavasti linjapukkien tekoa ja muuta valmistelua. Kaivurin pitäisi sitten tulla loppuviikosta tontille monttuja kaivamaan.

Ensimmäiset maarakennus- ja perustustarvikkeet on tilattu (Laukaan Rautiasta) ja ne toimitetaan tontille varmaankin n. 8 - 10 päivän kuluttua. Pitäisi löytää tontilta siinä vaiheessa hyvä sijoituspaikka, minne asetella pari tonnia muurauslaastia, kilometri lautaa, vajaa tuhat sokkeliharkkoa, muutama sata metriä salaoja-/viemäri-/radon-putkea ja muuta pientä sälää.

Perjantaina kävimme Puustelli-keittiöillä kylässä tekemässä keittiösuunnitelmaa. Olisikohan se nyt sitten noin kolmas keittiösuunnitelma, mitä tulevaan taloon on tehty/teetetty. Alkaa varmaan pian riittää suunnittelu, ja päästään tekemään hintavertailuja ja ostopäätöksiä. Tällä hetkellä vahvimmat ehdokkaat keittiötoimittajaksi ovat ehkä Kalustetukku ja Ikea. En oleta, että Puustellin hinta tulee olemaan edes oikealla hehtaarilla, mutta toivotaan positiivista yllätystä.

Runko- ja muista puutavaroista tuli nyt viikonlopun aikana lähetettyä pari tarjouspyyntöä. Saapa nähdä voittaako Laukaan Rautia taas, vai onko Palokan K-Rauta tällä kertaa halvempi. :) Muutamankin sentin erolla metrihinnoissa on jo vaikutuksensa, kun kaikenlaista puutavaraa näyttäisi laskelmieni mukaan menevän reilut kuusi kilometriä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti