tiistai 5. kesäkuuta 2012

Runko odottaa ristikoita

Runkoja on nyt pystytelty muutama päivä, ja ne alkavat olla ristikoita vailla. Yläjuoksujen päälle on mitattu ja kiinnitetty naulauskulmat kattoristikoita varten ja autotallin päätyyn on rakennettu liimapuupalkeista katokselle runko.

Rakennusten rungon ylärakenteet poikkeavat sen verran, että autotallissa pinninkipuuna on kakkosseiska, joka on kiinnitetty lovettuihin runkotolppiin yläjuoksun alle, kun taas talossa pinninkipuu on 51x200 mm kertopuu, joka tulee yläjuoksujen päälle ja kattoristikoiden alanurkat on lovettu jo tehtaalla.

Tänään vielä nostellaan ja kiinnitetään kyseiset kertopuupalkit talon yläjuoksujen päälle ja tehdään vähän telineitä. Huomiselle (keskiviikolle) on tilattu nosturiauto nostamaan ristikot rungon päälle.

Ja seuraavaksi tapahtuu seuraavaa, kuten ystäväni ja ahkera talkoolainen Aarni sanoisi. Tehdään päätyräystäät, valetaan loput tolppakengät paikoilleen, rakennetaan talon katosten rungot kakkosviitosesta ja liimapuupalkeista, ja aletaan kiinnittää aluskatetta ja ruoteita. Siinähän sitä on taas muutamaksi päiväksi askaretta. Runkotarkastus pitänee tilata ensi viikon alkupuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti