torstai 26. tammikuuta 2012

Tilannekatsaus

Olemme siis vaimoni kanssa päättäneet jälleen ryhtyä rakennusurakkaan. Päätös syntyi lopullisesti siinä vaiheessa, kun saimme edellisen talomme myytyä kesäkuussa 2011.

Nyt on eletty vuokralla pienessä kolmiossa suurella porukalla monta kuukautta ja suunniteltu ja haaveiltu. Vasarakäsi syyhyää jo kovasti. Ja huomaan, että minua kovasti myös kiinnosti aloittaa tämä bloggaus. Tässä kirjoittaessa asiat selkenevät myös itselle, mikä on huomattava plussa.

Tontin ostimme syksyllä Laukaan Vihtavuoresta, Brittilänranta II -nimiseltä rakennusalueelta. Raivasimme tontilta n. 80 koivua ja teimme rungot ja isoimmat oksatkin samantien klapeiksi. Klapeja on nyt häkeissä kuivumassa monen vuoden tarpeeksi.

Sen jälkeen onkin sitte suunniteltu ja mietitty paljon sitä itse taloa - mihin resurssit riittävät ja mitä halutaan, mikä on tärkeää ja mikä vähemmän tärkeää.

Näitä asioita pohdittiin myös arkkitehdin kanssa yhdessä. Teimme ensin itse luonnoksen, ja sitten kerroimme arkkitehdille, mitkä asiat siinä mielestämme ovat hyvin, ja mitkä jutut taas kaipaisivat ammatti-ihmisen osaamista, jotta niistäkin tulisi hyviä.

Kuvat ovat olleet nyt lopullisessa muodossaan jo kuukauden pari. Niitä on levitelty sähköisessä muodossa perustus-, rakenne-, LVI- ja sähkösuunnittelijoille, jotka piirtelevät niistä omia suunnitelmiaan. Sähköpistekuvat hyväksyttiin tällä viikolla.

Itse toteutuksen osalta tilanne on se, että vastaava mestari, kaivinkonemies, perustusten tekijät, lattiavalujen tekijä, sähkömies, ikkuna-/ovitoimittaja, ja LVI-laitteiden toimittaja on jo valittu, vaikka viime mainittu ei taida sitä vielä itse tietääkään. Ilmalämpöpumput ja niiden asennus on jo maksettukin. Vielä pitäisi vähän kysellä timpureita tiettyjä työvaiheita varten.

Tässä siis ollaan. Se, mitä aiotaan rakentaa ja miten, onkin toisen kirjoituksen arvoinen juttu. Silti tähän lyhyesti: yksikerroksinen puutalo, autotalli, pitkästä tavarasta, paljolti hartiapankilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti